Verleng je batterijduur met deze tips

Als echte iPhone-liefhebber wil je het liefst je telefoon geen moment met rust laten. Logisch, want de iPhone is veel te mooi om aan de lader te leggen. Je wilt ook niet halverwege de dag met een lege batterij zitten. Daarom heeft Only4Apple een paar tips op een rijtje gezet om je batterijduur te verlengen.

Tip 1: Bluetooth

Bluetooth staat op veel iPhones ongemerkt aan, zonder dat het met een apparaat verbonden is. Zonde, want het blijft ondertussen wel op de achtergrond signalen verzenden en ontvangen. Daarom is het verstandig Bluetooth uit te schakelen als je het niet nodig hebt. Dit kun je doen door naar ‘Instellingen’ te gaan en dan op ‘Bluetooth’ te tikken. Vervolgens kun je het uitschakelen.

Tip 2: de helderheid van je scherm

Het scherm van een iPhone is fantastisch, dat geven we direct toe. Maar doordat het scherm zo helder is, verbruikt het ook een hoop energie. Daarom is het een goed idee de helderheid een tandje lager te zetten. Ook dit kan via de Instellingen. Je kunt ook van onderen naar boven swipen. Dan krijg je het bedieningspaneel te zien. Ook op die manier kun je de helderheid aanpassen.

Tip 3: Facebook en WhatsApp

Facebook en WhatsApp zijn echte energieslurpers. Dat komt doordat ze trucjes aanboord hebben, waardoor de applicaties niet na 10 minuten in slaapstand gaan. Daardoor blijven ze steeds communiceren met de server en dat vergt een hoop van de batterij.

Ga naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en dan ‘Ververs Apps’. Je kunt op die manier het ophalen van data op de achtergrond uitschakelen. Het is ook een goed idee de locatievoorzieningen uit te zetten.

Tip 4: Je apps afsluiten

Door op de homeknop te drukken, sluit een app niet af. Deze blijft in de achtergrond werken. Heb je een hoop applicaties op de achtergrond draaien, dan zal je merken dat je batterij het minder lang volhoudt. Vergelijk het met de keuze tussen een half uur hardlopen of een week zachtjes wandelen. Van het laatste word je echt moe, van het eerste een beetje. Hetzelfde geldt voor je iPhone.

Je kunt applicaties echt afsluiten door twee keer snel achter elkaar op de homeknop te drukken. Vervolgens ga je met je vinger op een schermpje staan, en swipe je deze omhoog. De applicatie is dan echt afgesloten en verbruikt geen energie meer. Nog een bijkomend voordeel: je iPhone zal er ook weer een stukje sneller van worden. Zeker als je de 16 gigabyte-variant hebt.

Tip 5: zet energiebesparingsmodus aan

Sinds iOS 9 heeft de iPhone een energiebesparingsmodus. Zodra je batterij nog 20 procent energie heeft, zal iOS vragen of je deze modus wil inschakelen. Wat er gebeurt, is dat bepaalde processen niet meer automatisch gaan.

Schakel je de energiebesparingsmodus in? Dan haalt de iPhone niet meer automatisch je e-mail op. Je moet daarvoor dan eerst de mailapplicatie openen en verversen. Daarnaast worden er geen automatische downloads opgehaald of geïnstalleerd. Ook worden bepaalde visuele effecten uitgeschakeld. Wie alles wil weten over de energiebesparingsmodus, kan hier meer lezen.